Ga naar de inhoud
Home » Informatie EM Keramiek Tekenbanden

Informatie EM Keramiek Tekenbanden

De tekenbanden geven geen 100% garantie tegen teken, maar dit is jammer genoeg ook vaak het geval bij vele chemische alternatieven.

Em-keramiek is een 100% natuurlijk product.

De resultaten kunnen ook verschillen van dier tot dier.

Niet alle honden reageren goed op de kralen. Dat is vooraf nooit te zeggen. Net als alle andere producten kan uw hond overgevoelig zijn voor de kralen. Merkt u dat uw hond reageert op de tekenband, die de band af om te kijken of de klachten stoppen.

Voor een optimaal resultaat is het ook zeer belangrijk dat de tekenbanden, vooral de kralen, op de juiste manier behandeld worden, lees daarom aandachtig de gebruiksaanwijzing.

Onderhoud

Voor de allereerste keer dragen ook eerst afspoelen en in de zon te drogen  leggen.

De tekenbanden vergen een bepaalde onderhoud, zodat ze optimaal werken.

U dient de tekenband om de 1.5 tot 2 weken af te spoelen.

Na het afspoelen legt u ze 24 uur in de zon of onder een uv-lamp voor te drogen. Zo worden de micro-organismen weer geactiveerd.

De banden liefst zo veel mogelijk dragen voor een optimale werking (liefst dag en  nacht).

De band kan meerdere jaren mee. Dit betekend dat u hem ’s winters in de kast legt en dat u hem in het tekenseizoen omdoet. Doorneem vooraf wel de stappen van het spoelen en drogen in de zon.

De band kan prima tegen water, mits in natuurlijk water, de kralen kunnen niet tegen chloor-water! Laat na het zwemmen de band drogen in de zon. Na zwemmen in zee de band eerst spoelen in kraanwater en dan drogen.

Omdat de tekenbanden op natuurlijke basis zijn, zijn ze veilig voor kinderen of andere huisdieren. De tekenbanden zijn ook zeer geschikt voor katten!

De tekenband is geen halsband maar een extra aanvulling, de sluiting van de tekenband is niet stevig genoeg om gebruikt te worden als halsband.

Probeer contact met de kralen te vermijden nadat ze opnieuw werden geactiveerd om de werking niet te beïnvloeden.

De band werkt ook niet meteen, na een 4-tal weken dragen geeft het pas resultaat.

Het is en blijft keramiek! De kralen kunnen bij een val of te wild spelen breken!